Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Čeští a moravští biskupové navštíví papeže Františka

Domácí zpravodajství / MiH / Apha.cz / 10. února 2014 15:19
Čeští a moravští biskupové navštíví papeže Františka

Ilutrační foto: Svatopetrské náměstí ve Vatikánu
Autor: Wikipedia.org / Francois Malan / Wikipedia Commons

Praha/Vatikán - Čeští a moravští biskupové včele s kardinálem Dominikem Dukou podniknou cestu do Říma, kde se mimo jiné setkají s papežem Františkem. Návštěva Ad limina apostolorum, která se koná 11. až 17. února, bude prvním společným oficiálním setkáním našich biskupů se současným představitelem katolické církve.

Součástí návštěvy bude nejen setkání s papežem Františkem, k němuž by mělo dojít 14. února, ale také jednání s představiteli jednotlivých kongregací. Biskupové zde budou informovat o činnosti církve v jednotlivých diecézích. Jedním z podstatných bodů programu je také pouť k hrobům svatých apoštolů Petra a Pavla. Tradice uctění hrobů obou apoštolů se datuje již od nejstarších dob křesťanství a vyjadřuje jednotu církevního společenství.

Návštěva Říma tzv. Ad limina apostolorum (K prahům apoštolů) označuje povinnost biskupů setkat se za určitou dobu s papežem ve Vatikánu. Tato povinnost byla zavedena v roce 1585 papežem Sixtem V. konstitucí „Romanus Pontifex“.

Při setkání s papežem pražský arcibiskup kardinál Duka požádá o požehnání nových korunek pro staroboleslavský reliéf madony s dítětem. Korunky určené pro Palladium země české mají připomínat Svatováclavskou korunu. Vlastní korunovaci vykoná apoštolský nuncius Giuseppe Leanza při letošních svatováclavských oslavách 28. září. Veřejnost však korunovaný originál bude moci shlédnout již 15. srpna o slavnosti Nanebevzetí Panny Marie.

Související zpráva: Papež požehná dvě nové korunky pro staroboleslavské Palladium

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)