Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež přijal rezignaci německého kardinála Joachima Meisnera

Ze světa / vlu / Vlastní zpráva / 28. února 2014 18:47
Papež přijal rezignaci německého kardinála Joachima Meisnera

Kardinál Joachim Meisner na fotografii z roku 2005
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Kolín nad Rýnem - Joachim Meisner, jeden z prominentních německých biskupů končí ve funkci kolínského arcibiskupa. Papež František přijal jeho rezingaci na post z důvodů vysokého věku, dnes o tom informovalo vatikánské tiskové středisko. Meisner byl nejstarším aktivním diecézním biskupem v Německu.

Meisner o Vánocích oslavil osmdesáté narozeniny, biskupem se stal již v roce 1975. Nejprve působil jako světící biskup v Erfurtu. V první polovině 80. let jej papež Jan Pavel II. jmenoval kardinálem a roku 1988 arcibiskupem v Kolíně nad Rýnem, největší německé arcidiecézi. Stal se tak 94. kolínským arcibiskupem.

Arcibiskup Meisner svoji rezignaci podal v souladu s kanonickým právem již před pěti při dovršení věku 75 let, tehdejší papež Benedikt XVI. ji ovšem nepřijal a požádal ho, aby ve funkci setrval.

Metropolitní kapitula dnes odpoledne také zvolila administrátora arcidiecéze, kterým se stal dosavadní generální vikář Stefan Heße. Ten bude diecézi spravovat až do jmenování nového arcibiskupa.

Meisner je úzce spojen s českou a slovenskou církví, v době komunistické totality totiž vysvětil desítky československých kněží.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)