Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nový ukrajinský prezident věří v Boží pomoc

Ze světa / juml / idea.de / 14. března 2014 7:19
Nový ukrajinský prezident věří v Boží pomoc

Prozatimní ukrajinský prezident Alexandr Turčynov
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Kyjev - Bůh při nepokojích na kyjevském náměstí Majdan nadpřirozeně zasáhl.  Řekl todočasný ukrajinský prezident Alexandr Turčynov v rozhovoru pro časopis Společnosti Billy Grahama Decision.

Tento baptistický laický kazatel se stal po útěku a svržení proruského prezidenta Viktora Janukoviče 22. února dočasnou hlavou státu. „Vidím všude působení Boží ruky, například když neozbrojení lidé prohlašovali, že jsou připraveni hájit svoji svobodu a nezávislost proti ozbrojené profesionální armádě,“ uvedl v rozhovoru. Prezident Turčynov zároveň vyjádřil svou lítost nad tím, že při bojích přišlo o život více než 90 lidí. Zdůraznil však, že Bůh daroval demonstrantům vítězství. Osobně vyznal, že prožil Boží ochranu, když po něm vrhli ruční granát, přičemž utržil jenom lehké zranění na tváři způsobené střepinou. Prezident na závěr vyjádřil víru v mírové řešení konfliktu, s odvoláním na slova epištoly Římanům: „Je-li Bůh s námi, kdo proti nám?“

K působení Ruska na Ukrajině se kriticky vyslovil bývalý prezident ruských baptistů Jurij Sipko. Podle něj neexistuje žádné ospravedlnění pro ozbrojený zásah. Naproti tomu současný prezident baptistů v Rusku Alexej Smirov vyzval členy církve, aby se nevyjadřovali k aktuální politické situaci: „Církev se nemá stát místem politických hádek ani nemá sloužit ke kritice politického systému,“ zdůraznil.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)