Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vláda hodlá jednat o zřízení výboru pro kontrolu církevních restitucí

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 16. března 2014 15:15
Vláda hodlá jednat o zřízení výboru pro kontrolu církevních restitucí

Strakova akademie, sídlo české vlády
Autor: Wikipedia.org / Packa / Creative Commons

Praha - Vláda bude v pondělí jednat o zřízení nového vládního výboru, který by měl kontrolovat průběh a dopad církevních restitucí. Jeho členy bude několik ministrů.

Monitorovací tým pro dohled nad církevními restitucemi by mohl mít pět členů. Kromě premiéra by v něm mohli usednout ministři financí, vnitra, kultury a zemědělství. Podle některých informací se mluví i o účasti ministryně spravedlnosti. Zřízení tohoto výboru žádala především sociální demokracie, která církevní restituce kritizuje. Dohled nad restitucemi měl mít původně jen ministr zemědělství. Úřad ale připadl KDU-ČSL, která majetkové vyrovnání s církvemi považuje za hotovou věc a nechce je dále přehodnocovat. 

Výbor by měl podle dřívějšího vyjádření premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD) shromažďovat informace, které se týkají majetkových restitucí a možných soudních sporů, které mohou vzniknout v souvislosti s dalšími požadavky církví nad rámec zákona o majetkovém vyrovnání. "Myslíme si, že by stačilo předkládat vládě pravidelné zprávy, ale výboru se nebráníme," řekl ČTK Bělobrádek. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)