Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Malý a Tomáš Halík spolu s evangelíky vystoupí v Praze na Dni pro Kubu

Domácí zpravodajství / kir / ČCE / 16. března 2014 16:37
Biskup Malý a Tomáš Halík spolu s evangelíky vystoupí v Praze na Dni pro Kubu

Kubánská vlajka
Autor: wikipedia/commons

Praha - V úterý 18. března pořádá Českobratrská církev evangelická již čtvrtý Den pro Kubu, jehož mottem je věta „Co se mění, co se nemění“. Komise pro Kubu působící při synodní radě ČCE, jejíž hlavní náplní je pomáhat demokraticky smýšlející opozici na Kubě a Den pro Kubu organizuje, vybrala letos - po Brně, Hradci Králové a Olomouci - jako místo konání Prahu. Na letošním programu se podílí také nezisková organizace Člověk v tísni a Farnost sv. Tomáše v Praze na Malé Straně.

„Program zahajuje v 17:30 na Křížovnickém náměstí již tradiční pochod na podporu Damas de Blanco, což je sdružení žen, matek, sester a dcer politických vězňů na Kubě, které se v Havaně pravidelně setkávají a bíle oblečené s bílými květy upozorňují na svou nelehkou situaci. Úvodní poselství pronese profesor Tomáš Halík a požehnání udělí biskup Václav Malý, který průvod povede do kostela sv. Tomáše. Zde proběhne ekumenická bohoslužba, při níž bude kázat Pavel Kašpar, náměstek synodního seniora ČCE a zúčastní se jí také synodní senior ČCE Joel Ruml. Během programu proběhne sbírka, jejíž výtěžek je určený pro práci s dětmi na Kubě,“ přibližuje program letošního Dne pro Kubu členka komise a organizátorka Šárka Schmarczová.

V panelové diskuzi, kterou bude moderovat Ondřej Juřík z organizace Člověk v tísni, pak vystoupí biskup Václav Malý, Milan Jakobec, bývalý chargé d'affaires ČR na Kubě a Francis Sánchez z Kuby. O hudební doprovod během večera se postará kubánské trio Los Cumbancheros.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)