Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Dokument: Komuniké k ukončení činnosti církevní části expertní komise

Domácí zpravodajství / juml / ekumenickarada.cz / 27. března 2014 7:23
Dokument: Komuniké k ukončení činnosti církevní části expertní komise

Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha v Praze
Autor: Wikipedia.org / Steve Collis / Creative Commons

Praha - V úterý večer proběhlo třetí setkání expertní komise církví, náb. společností, ČSSD a ANO. Strana církví a náboženských společností dospěla k přesvědčení, že je potřeba fungování kooperativního modelu vzájemné spolupráce mezi církvemi, náboženskými společnostmi a státem, tedy naplňování zákona o částečném majetkovém vyrovnání, řešit na vládní úrovni. Církevní část expertní komise tak ukončila činnost, a vydala k tomu následující prohlášení:

Církevní část expertní komise ukončuje ke dni 25. 3. 2014 svoji činnost týkají se zákona č. 428/2012 Sb. Vyzývá vládu ČR, aby zahájila s církvemi a náboženskými společnostmi účastnými na práci této expertní komise oficiální jednání o kooperativním modelu další vzájemné spolupráce mezi státem a církvemi a náboženskými společnostmi a o jeho konkrétních podobách ve prospěch celé společnosti.

Církve a náboženské společnosti v této souvislosti prohlašují, že vnímají jako svoji zodpovědnost podílet se i nadále na službě ve prospěch společnosti a jsou připraveny jednat s vládou ČR o všech konkrétních aspektech této spolupráce v nové situaci vzniklé přijetím zákona č. 428/2012 Sb.

Své vstřícné návrhy o konkrétních krocích k informovanosti veřejnosti o aktivitách církví a náboženských společností ve prospěch veřejnosti jsou církve a náboženské společnosti připraveny při jednání na vládní úrovni opět předložit jako vlastní návrh.

Materiály expertní komise

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)