Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Z podnětu papeže v pátek na celém světě začíná akce „24 hodin pro Pána“

Domácí zpravodajství / MiH / Apha.cz / 27. března 2014 9:09
Z podnětu papeže v pátek na celém světě začíná akce „24 hodin pro Pána“

Papež František
Autor: Flickr.com / M. Mazur / Creative Commons

Praha - Z podnětu papeže Františka vnikla nová iniciativa s názvem „24 hodin pro Pána“. Po celém světě, včetně pražské arcidiecéze, budou od pátku 28. března plných 24 hodin otevřeny kostely, jež nabídnou možnost svátosti smíření, modlitby nebo rozhovoru s knězem. Má tak vzniknout nová tradice.

Od pátečních 17.00 hodin do sobotních 17.00 hodin bude např. otevřený kostel Panny Marie Sněžné v Praze 1. Na tuto akci zve Arcibiskupství pražské ve spolupráci s farností při kostele Panny Marie Sněžné na popud Papežské rady pro novou evangelizaci. Na programu je tichá modlitba, adorace, duchovní spojení s mnoha zeměmi a místy světa, příprava na Velikonoce. Vystavena bude Nejsvětější svátost a večer i ráno od 7.00 hodin bude přítomen kněz nabízející příležitost ke svátosti smíření.

„Církev podle papeže Františka musí být především domem milosrdenství, kde může každý zakusit Boží lásku a radost z odpuštění,“ píše na svém webu Papežská rada pro novou evangelizaci, která byla pověřena organizací této celosvětové akce. V každé diecézi má být od pátku 28. března nejméně jeden kostel, který nabídne možnost přistoupit ke svátosti smíření, nejlépe i s příležitostí k adoraci před vystavenou eucharistií.

Ve Vatikánu akce začne ve Svatopetrské bazilice, kde povede kající bohoslužbu papež. Ten také bude následně v chrámu zpovídat. Do pozdní noci a následující den zůstanou otevřeny některé římské kostely. Podle Papežské rady pro novou evangelizaci chce papež vytvořit každoroční tradici, která bude probíhat před 4. nedělí postního období.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)