Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Prahou dnes prošel Pochod pro život, 1500 lidí v něm vyjádřilo své "ne" umělým potratům

Domácí zpravodajství / MiH / ČTK / 29. března 2014 19:41
Prahou dnes prošel Pochod pro život, 1500 lidí v něm vyjádřilo své

Ilustrační foto: Pochod pro život, Praha
Autor: Wikipedia.org / Jarda 77 / Creative Commons

Praha - Centrem Prahy dnes prošel Pochod pro život. Podle policejních odhadů v něm bylo 1500 lidí, kteří přišli vyjádřit své "ne" umělým potratům. Pochod se konal již počtrnácté a předcházela mu bohoslužba celebrovaná kardinálem Dominikem Dukou. Dospělí i děti nesli bílé kříže a transparenty s nápisy "Zrušte potratový zákon", "Volíme život, ne smrt", či "Maminko, prosím, nech mě žít". Nad hlavami jim vlály modré a bílé prapory Hnutí Pro život i státní vlajky, někteří zpívali, jiní se modlili. 

"Dítě je to nejdražší, co jsme dostali. Loni přišlo při interrupci o život 23.000 dětí. Možná jen jejich maminkám nikdo neřekl, že na potrat jít nemusejí. Český potratový zákon, který je v platnosti už 57 let, nepomáhá, ale zraňuje a zabíjí," řekla Zdeňka Rybová z Hnutí Pro život. Pohled na potracený plod nabídli organizátoři dnes i veřejnosti na výstavě fotografií, kterou instalovali v dolním konci Václavského náměstí. Podobné fotografie nesla dnes i řada účastníků průvodu. 

Průvod vyšel z Mariánského náměstí poté, co zhruba hodinu měli projevy zástupci organizací zavrhujících potraty. Předseda KDU-ČSL a místopředseda vlády Pavel Bělobrádek slíbil, že poslanci i ministři jeho strany nebudou prosazovat žádné normy proti životu. Vrátit zpět legislativu, aby v ČR už nebyla povolena potratová pilulka, podle něj nepůjde, důležité ale je, aby se legislativa dál nezhoršovala. 

Prezident Hnutí Pro život Radim Ucháč přečetl prosbu, kterou hned v pondělí pošle všem politikům jménem účastníků pochodu. Politici by podle nich měli vypracovat strategii pomoci těhotným ženám a funkčnosti rodin, přispět k podpoře důstojnosti života od početí po přirozenou smrt a pomoci posílit zodpovědnost otců. 

Průvod skončil shromážděním na Václavském náměstí pod sochou svatého Václava. Hnutí Pro život využilo letošního pochodu k tomu, aby veřejnost seznámilo s projektem "Nesoudíme. Pomáháme". Přihlásit se do něj mohou rodiny, které chtějí pomoci mamince, jež nečekaně otěhotněla, aby našla sílu si dítě nechat, vychovat je a třeba i obnovit vztah s jeho otcem. 

Hnutí Pro život je registrovaným spolkem s cílem šířit a prosazovat úctu k lidskému životu od početí do přirozené smrti, především k životu nenarozených dětí, starých, postižených a nevyléčitelně nemocných lidí, a podporovat rodinu. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)