Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Novým děkanem evangelické teologické fakulty bude zřejmě novozákoník Jiří Mrázek

Domácí zpravodajství / kir / ČCE / 2. dubna 2014 23:26
Novým děkanem evangelické teologické fakulty bude zřejmě novozákoník Jiří Mrázek

Doc. Jiří Mrázek
Autor: stránky Sdružení evangelické mládeže v ČR

Praha - V úterý 1. dubna  se na Evangelické teologické fakultě (ETF) Univerzity Karlovy konalo shromáždění akademické obce,  na kterém byli představeni navržení kandidáti na děkana fakulty.

Jan Kranát, předseda akademického senátu ETF, představil 11 navržených kandidátů a to jak z řad učitelů, studentů, ale i mimo akademickou obec. Všichni navržení, kromě doc. Jiřího Mrázka, svou kandidaturu odmítli.

Mrázek krátce představil svůj program, jehož hlavní náplní je pokračovat ve směru nastaveném jeho předchůdcem. Akademický senát jej následně v tajné volbě zvolil jednomyslně oficiálním kandidátem na děkana. Akademický senát ETF předá výsledek volby svého kandidáta rektorovi Univerzity Karlovy, který by jej měl do funkce jmenovat či odmítnout.

V případě jmenování navrženého kandidáta rektorem, by měl Jiří Mrázek vstoupit do úřadu děkana k 1. červnu 2014.

Doc. Jiří Mrázek, Th.D se narodil v Brně v roce 1960. Studoval na Komenského evangelické bohoslovecké fakultě v Praze (1979-1984) a teologické fakultě university v Halle (1987-1988). Pět let působil jako evangelický farář v Kostelci nad Orlicí. Od roku 1990 učí na Evangelické teologické fakultě Univerzity Karlovy v Praze, na katedře Nového zákona a v Centru biblických studií AV a UK v Praze. Zabývá se zejména podobenstvími, teologií synoptických evangelií, Apokalypsou a obecnými epištolami.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)