Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Církev ve Venezuele obviňuje vedení země ze zavádění totality

Ze světa / vlu / ČTK / 3. dubna 2014 3:16
Církev ve Venezuele obviňuje vedení země ze zavádění totality

Nicolás Maduro, prezident Venezuely
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Caracas - Vedení vlivné římskokatolické církve ve Venezuele dnes obvinilo vládnoucí stranu a socialistického prezidenta Nicoláse Madura ze snahy prosadit v zemi totalitní moc. Vyjádřilo se poté, co zemí dva měsíce otřásají protivládní demonstrace, které si již vyžádaly nejméně 39 mrtvých.

Původ protestů se podle církve nachází ve snaze vládnoucích představitelů zavést takzvaný plán pro vlast, který inicioval minulý a již zesnulý prezident Hudo Chávez. Za tímto projektem se skrývá snaha zavést totalitní vládu, řekl podle agentury AFP na tiskové konferenci v Caracasu předseda sboru biskupů.

Vlna největších nepokojů ve Venezuele za uplynulých deset let začala v San Cristóbalu 4. února, kdy studenti vyšli do ulic. Následovalo zatýkání desítek studentských vůdců a rozšíření protestů do Caracasu a dalších měst, kde jsou lidé také rozhořčeni vysokým počtem vražd, vysokou inflací a častými problémy se zásobováním potravinami.

Generální prokurátorka Luisa Ortegová minulý týden oznámila, že její úřad vyšetřuje 81 případů podezření z porušení lidských práv. V souvislosti s excesy pořádkových sil, včetně mučení a vražd, se 17 příslušníků policie a armády ocitlo za mřížemi.

Oběti na životech jsou z vládního i opozičního tábora. Prokurátoři v této souvislosti obvinili nejméně 20 lidí, ale většinou je podle agentury Reuters známo příliš málo podrobností, než aby se dalo ověřit, kdo je za zločiny odpovědný.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)