Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Na svatořečení dvou papežů se vypraví tisíce českých poutníků

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 3. dubna 2014 14:34
Na svatořečení dvou papežů se vypraví tisíce českých poutníků

Jan Pavel II. a Jan XXIII.
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha - Svatořečení dvou bývalých papežů Jana XXIII. a Jana Pavla II. si 27. dubna ve Vatikánu nechtějí nechat ujít tisíce poutníků z Česka i Polska. "Na cestu se chystají desítky farností a cestovních kanceláří a stovky Čechů, které se vydají po vlastní ose," řekl ČTK Pavel Dokládal, vedoucí poutního centra Biskupství královéhradeckého. Centrum organizuje i cestu kardinála Dominika Duky, olomouckého arcibiskupa Jana Graubnera a královéhradeckého biskupa Jana Vokála, kteří poletí letadlem.

Celkový počet poutníků z České republiky nelze ale podle Dokládala přesně určit, protože se nejedná o národní akci, jak tomu bylo třeba při národní pouti do Izraele vloni na podzim.

Velké skupiny poutníků vypravují křesťanské cestovní kanceláře CK Miklas, CK Voma, CK Awer tour, CK Palomino, CK Avetour. Mimo ně připravily zájezdy do Říma ve dnech svatořečení i další cestovní kanceláře. CK Awer tour ze Zábřehu je pobočkou slovenské cestovní kanceláře, její pracovnice ČTK řekla, že z obou zemí určitě pojede několik autobusů. Kanceláře nabízejí zájezdy v několika variantách, například CK Miklas má tři, a to jak s poznávacím programem v Římě na pět dní, tak s nejlevnější variantou pouze na vlastní nedělní slavnost svatořečení.

Do Říma se podle Dokládala chystají samostatně i jednotlivé farnosti, které jsou schopny naplnit autobusy, třeba Český Těšín nebo Jablunkov. Několik desítek poutníků se chytá využít vlakového spojení do Říma. "A také se vydávají lidé po vlastní ose auty, mikrobusy s tím, že po vlastním programu na Svatopetrském náměstí využijí možnosti ubytování i mimo Řím," doplnil.

Lidé, kteří se do Vatikánu nedostanou, budou moci slavnost sledovat v přímém televizním přenosu. Pořadatelé kanonizace představili i webové stránky, které nabízejí informace v pěti jazycích, nebo aplikace pro telefony Santo subito (ihned svatý). Na sociálních sítích je dostupný projekt 2popesaints, který má mladým lidem přiblížit život, učení a svědectví víry dvou nových světců.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)