Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katolická asociace nemocničních kaplanů spustila své webové stránky

Domácí zpravodajství / MiH / Bip.cz / 12. dubna 2014 20:20
Katolická asociace nemocničních kaplanů spustila své webové stránky

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Norbert Kaiser / Creative Commons

Praha - Katolická asociace nemocničních kaplanů v České republice (KANK v ČR) spustila své webové stránky s adresou www.kaplan-nemocnice.cz. Ministerstvo kultury ČR zapsalo asociaci do Rejstříku evidovaných právnických osob dne 31. ledna tohoto roku.

KANK v ČR byla založena Českou biskupskou konferencí ke dni 2. října 2012. „Nemocniční kaplan“ je mezinárodní označení osoby, která vykonává pastorační péči ve zdravotnických, případně sociálních službách. Působí na základě pověření daného svou církví a smlouvy s nemocnicí. Nabízí svou službu průvodce v úzkosti, v hledání naděje a odpovědí na otázky po smyslu života, v prožívání víry v době nemoci, umírání a smrti. Kaplan nemocného přijímá v jeho současném stavu, a to jak fyzických obtíží a psychosociálních problémů, tak v jeho emočních těžkostech a hledání orientace v souvislosti s tím, co nemocný prožívá.

Asociace působí na území České republiky a spolupracuje s křesťanskými i občanskými sdruženími a společnostmi obdobného zaměření na národní i mezinárodní úrovni. Členy KANK v ČR je nejen 54 nemocničních kaplanů, kteří působí v 32 nemocnicích a jiných zdravotnických nebo sociálních zařízeních na území České republiky, ale také 11 dobrovolníků v pastorační péči a 11 odborníků z oborů teologie, medicíny, psychologie aj. Ke konci března měla asociace celkem 76 členů.

Informace na novém webu asociace jsou určeny nejen nemocničním kaplanům (podpora jejich vzdělávání), ale též nemocným i jejich příbuzným (kontakty na katolické nemocniční kaplany v jednotlivých nemocnicích ČR), lékařům a zdravotníkům.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
26%
 
Ne
19%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 42)