Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Duka ocení vydání Dějin zemí Koruny české

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 24. dubna 2014 8:19
Duka ocení vydání Dějin zemí Koruny české

Velké dějiny zemí Koruny české z nakladatelství Paseka
Autor: paseka.cz

Praha - Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP udělí při příležitosti svátku sv. Vojtěcha 23. dubna 2014 autorům a redaktorům unikátního historiografického díla "Velké dějiny zemí Koruny české" nakladatelství Paseka zlatou Svatovojtěšskou medaili Arcibiskupství pražského.

Arcibiskup pražský udělí nakladatelství Paseka zlatou Svatovojtěšskou medaili za vydání kompletních dějin našich zemí v edici Velkých dějin zemí Koruny České. "Dokončení projektu, kterého nebylo dosaženo ani za První republiky a naštěstí ani za komunismu, si zaslouží úctu. Nakladatelství Paseka, všichni autoři a redaktoři, které se na vzniku edice podíleli, vykonali velikou službu naší zemi. Toto dílo překročilo stín Františka Palackého a stává se výzvou pro širší veřejnost, aby znovu promyslela historická fakta na pozadí současné interpretace," říká k úspěšnému završení díla kardinál Duka.

Edice Velké dějiny zemí Koruny české představuje první dokončený projekt vydání kompletních dějin našich zemí. Rozsáhlé svazky edice, jejichž autory jsou renomovaní čeští historici, zahrnují politické, hospodářské, sociální a kulturní dějiny od počátků do roku 1945. Navazují tak na nedokončené dílo Františka Palackého a prvorepublikového nakladatele Jana Laichtera. Čtenáři v Čechách, na Moravě a ve Slezsku tak mají poprvé v historii možnost seznámit se s historií našich zemí v celkem devatenácti knihách jedné ucelené edice.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)