Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Neznámí útočníci v Krakově znesvětili pomník Jana Pavla II.

Ze světa / juml / ČTK / 24. dubna 2014 8:22
Neznámí útočníci v Krakově znesvětili pomník Jana Pavla II.

Papež Jan Pavel II.
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Varšava - Neznámí vandalové dnes natřeli barvou kamenný pomník papeže Jana Pavla II. v Krakově jen několik dnů před jeho plánovanou kanonizací. Policie místo útoku ohradila a pracovníci komunálních služeb se snaží barvu odstranit. Pachatele ani důvod jejich činu policie nezná.

Jan Pavel II. se v nedalekých Wadowicích v roce 1920 narodil a v Krakově dlouhá léta působil. jako duchovní. V neděli nynější hlava římskokatolické církve, papež František, provede svatořečení svého předchůdce, který zemřel před devíti lety ve Vatikánu.

Jan Pavel II. požívá v Polsku úcty a většina obyvatel ho považuje za největšího Poláka 20. století. Obdiv ale není všeobecný. Liberálně smýšlející kruhy ho viní z přílišného konzervatismu.

Polský papež stál v čele katolické církve od roku 1978 až do své smrti.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)