Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Odhalený hrob dětí vrhá stín na katolickou církev v Irsku

Ze světa / vlu / ČTK / 4. června 2014 16:21

Dublin - Katolická církev v Irsku čelí dalším obviněním ze špatného zacházení s dětmi. Vyšetřovatelé našli ostatky nejméně 796 malých dětí pohřbených v údajném masovém hrobě u bývalého církevního sirotčince ve městě Tuam, informovala agentura Reuters.

Katolický sirotčinec v Tuamu byl určen pro děti nesezdaných matek. Úmrtní listy vystavené úřady v okresu Galway na západě Irska ukazují, že jde o děti, většinou nemluvňata a batolata, které často zemřely na choroby a infekce, jimiž onemocněly v sirotčinci. Zařízení bylo v provozu v letech 1926 až 1961.

Budova, kde byl v minulosti také útulek pro bezdomovce, byla stržena už před několika desetiletími, aby uvolnila místo nové zástavbě.

Badatelka Catherine Corlessová uvedla, že podle jejích poznatků většina, ne-li všechny zemřelé děti, nakonec skončily v někdejší septické jímce, která byla plná kostí.

Představitelé církve v Galway tvrdí, že netušili, že tolik dětí, které zemřely v sirotčinci, bylo takto pohřbeno. Slíbili, že podpoří úsilí označit místo pamětní deskou se seznamem jmen všech 796 dětí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)