Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Vatikán formálně uznal mezinárodní sdružení exorcistů

Ze světa / MiH / ČTK / 3. července 2014 7:50
Vatikán formálně uznal mezinárodní sdružení exorcistů

ilustrační foto: Bazilika sv. Petra ve Vatikánu
Autor: Wikipedia.org / Ben Mitchell / Creative Commons

Vatikán - Vatikán formálně uznal mezinárodní sdružení exorcistů, neboli tzv. vymítačů ďábla, které tvoří skupina 250 kněží ve 30 zemích světa. Podle vatikánského listu L'Osservatore Romano vatikánská Kongregace pro klérus schválila stanovy organizace a uznala skupinu podle kanonického práva. 

Představitel sdružení P. Francesco Bamonte přijal vatikánské uznání s velkou radostí. "Vymítání ďábla je formou lásky, která prospívá těm, kteří trpí," řekl listu L'Osservatore Romano. Teologové upozorňují na to, že nejde o nic jiného než o osvobozující modlitby, které jsou popisovány v Bibli. 

Exorcisté podle církevních směrnic musejí spolupracovat s psychology a psychiatry, aby měli jistotu, že žadatel netrpí žádnou duševní chorobou. Během procesu vymítání musí být také dotyčný v kontaktu s terapeutem. 

Kněží, jež jsou oprávněni vymítání provádět, musejí projít speciální výukou. V kurzech se učí třeba o dějinách satanismu a jejich kontextu v Bibli, samozřejmostí jsou přednášky z psychologie či práva, ale také přesné instrukce, jak rituál vyhánění zlých duchů provádět. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)