Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinal Dziwisz představil logo Světových dnů mládeže 2016

Ze světa / juml / radiovaticana.cz / 7. července 2014 18:54
Kardinal Dziwisz představil logo Světových dnů mládeže 2016

Logo Světových dnů mládeže 2016
Autor: Christnet.cz

Krakov - Kardinál Stanisław Dziwisz představil oficiální logo a modlitbu 31. Světových dní mládeže, které bude na konci července 2016 hostit polský Krakov.

Autorkou loga je osmadvacetiletá polská grafička Monika Rybczynska, se kterou spolupracovala o dva roky mladší kolegyně Emilia Pyza. Ve své tvorbě se daly inspirovat obrazem Božího milosrdenství, spjatým s viděním řeholnice sv. Faustyny Kowalské.

Oficiální modlitba krakovských Dní mládeže sestává ze tří částí – v první se člověk, a zejména mladý člověk, svěřuje Božímu milosrdenství. Druhá je žádostí o milosrdenství srdce. Třetí pak prosba o přímluvu Matky Boží a sv. Jana Pavla II., který je patronem Světových dní mládeže. Dodejme, že setkání mládeže v polském Krakově se ponese ve znamení verše z Ježíšova horského kázání: „Blahoslavení milosrdní, neboť oni dojdou milosrdenství“ (Mt5,7).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)