Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katolíci z KLDR se zúčastnit mše sloužené papežem v Jižní Koreji nemohou

Ze světa / vlu / ČTK / 6. srpna 2014 21:07
Katolíci z KLDR se zúčastnit mše sloužené papežem v Jižní Koreji nemohou

Jeden z monumentů severokorejského totalitního režimu v Pchjongjangu. Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Mannen av börd / Creative Commons

Soul - Jihokorejská katolická církev oznámila, že Severní Korea odmítla její pozvání pro věřící z KLDR na speciální mši, kterou bude sloužit papež František příští týden. Informoval o tom dnes list The Wall Street Journal, podle nějž je to rána pro ceremonii věnovanou usmíření mezi oběma zeměmi.

Severní Korea vysvětlila své odmítnutí zúčastnit se mše plánované na 18. srpna svým nesouhlasem s pravidelnými americko-jihokorejskými manévry, které by měly začít týž den.

Letní vojenské cvičení Jižní Koreje a USA, stejně jako jiné velké společné manévry v průběhu roku, vyvolávají opakovaně silnou kritiku Pchjongjangu, který je označuje za nácvik invaze do KLDR. Jižní Korea a Spojené státy namítají, že manévry jsou rutinní záležitostí a že mají čistě obranný charakter.

Severokorejské katolické sdružení nespadá pod hierarchii Vatikánu a je ovládáno státem. V zákonech KLDR je zakotvena svoboda vyznání, ale uprchlíci z této komunistické země a experti popisují přísné pronásledování jakýchkoli náboženských aktivit mimo ty, co jsou řízeny státem. Americké ministerstvo zahraničí ve své zprávě z minulého měsíce zařadilo Severní Koreu mezi státy, které nejvíce porušují svobodu vyznání.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)