Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papežův účet na Twitteru již sleduje více než 15 milionů lidí

Ze světa / vlu / ČTK / 18. srpna 2014 15:29
Papežův účet na Twitteru již sleduje více než 15 milionů lidí

ilustrační foto: logo Twitteru
Autor: Twitter.com

Vatikán - Účet papeže Františka sleduje na komunikační síti Twitter již více než 15 milionů lidí. Oznámil to dnes Il Sismografo, zpravodajský server, který se věnuje událostem v římskokatolické církvi. Hranici deseti milionů sledujících překonal papež loni koncem října.

Papež píše tweety, jak se zprávám na Twitteru říká, v devíti jazycích včetně latiny a arabštiny. Většina uživatelů - přes 6,48 milionu - si je čte ve španělštině, 4,36 milionů pak v angličtině a 1,87 milionu v italštině.

Účet na známé komunitní síti zřídil již Františkův předchůdce Benedikt XVI., první tweet na něm zveřejnil 12. prosince roku 2012. Od chvíle, kdy se František stal před 18 měsíci novou hlavou katolické církve, vzrostl počet lidí, kteří ho na Twitteru sledují, téměř pětinásobně, poznamenala agentura ANSA.

I přes úctyhodný počet příznivců ale papež zatím ještě nedohnal ty vůbec nejsledovanější osobnosti na světě. Jsou jimi americká zpěvačka Katty Perryová, kterou sleduje přes 55 milionů lidí. Na druhém místě se nyní nachází kanadský zpěvák Justin Bieber s více než 53 miliony a americký prezident Barack Obama s více než 45 miliony uživatelů internetu.

Twitter je komunikační síť, která uživatelům umožňuje posílat a číst příspěvky zaslané jinými uživateli. Tweety dlouhé maximálně 140 znaků se zobrazují na uživatelově profilové stránce a na stránkách jeho odběratelů.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)