Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Nový český web ke Světovým dnům mládeže v Krakově byl již spuštěn

Domácí zpravodajství / MiH / Doo.cz / 26. srpna 2014 11:11
Nový český web ke Světovým dnům mládeže v Krakově byl již spuštěn

Logo Světových dnů mládeže 2016
Autor: Christnet.cz

Třešť (Jihlavsko) - Pět set mladých účastníků celostátního setkání animátorů 22. srpna odpočítalo spuštění oficiálního českého webu Světových dnů mládeže, který se uskuteční v létě 2016 v polském Krakově. Na adrese https://krakov2016.signaly.cz/ naleznou zájemci všechny potřebné informace o setkání v českém jazyce.

Na webu už nyní najdou zájemci přibližný program, informace o setkání nebo modlitbu za Světové dny mládeže. Oslava XXXI. světového dne mládeže se koná od 26. do 31. července 2016 v polském Krakově. Ve městě úzce spojeném se svatým papežem a zakladatelem světových dnů mládeže, Janem Pavlem II. Mottem setkání jsou Ježíšova slova „Blahoslavení milosrdní, neboť oni dojdou milosrdenství“ (Mt 5,7).

Polsko přivítá mezinárodní setkání mladých podruhé – v roce 1991 se setkání uskutečnilo v Čenstochové. Naposledy se tato akce uskutečnila v brazilském Rio de Janeiru v červenci 2013. Přihlášky pro účastníky z naší země se spustí v září 2015, taktéž na stránce krakov2016.signaly.cz. Předprogram v polských diecézích od 20. července 2016 budou zajišťovat diecézní centra pro mládež z jednotlivých českých diecézí.

Organizaci českých poutníků na světovém setkání řídí Sekce pro mládež České biskupské konference. „Část programu chystáme pro mladé v češtině. Tuto nabídku měli už na předchozích světových dnech mládeže. Účastníci totiž oceňují i katecheze biskupů, které důvěrně znají, a také přednášky v rodném jazyce,“ poznamenal k organizaci ředitel Sekce pro mládež P. Jan Balík.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)