Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Venezuelská církev pokárala tamní socialisty za znesvěcení Otčenáše

Ze světa / MiH / ČTK / 5. září 2014 8:35
Venezuelská církev pokárala tamní socialisty za znesvěcení Otčenáše

Bývalý venezuelský prezident Hugo Cháves
Autor: Wikipedia.org / Wikimedia Commons

Caracas - Římskokatolická církev ve Venezuele pokárala tamní socialisty za znesvěcení Modlitby Páně, známé jako Otčenáš. Stranická činitelka přednesla verzi upravenou do podoby ódy na někdejšího socialistického vůdce Huga Cháveze, informovala agentura Reuters. 

Stranická činitelka María Estrella Uribeová v pondělí na stranickém sjezdu přednesla upravenou modlitbu, v níž prosila Cháveze o ochranu před zlem kapitalismu. "Chávezi náš, jenž jsi na nebesích, na zemi, v moři a v našich delegátech," pronášela politička před velkým portrétem bývalého prezidenta, jenž v březnu loňského roku, po 14 letech autoritářské vlády, prohrál boj s rakovinou. "Neuveď nás v pokušení kapitalismu, zbav nás od zla oligarchie, jako je zločin pašování, protože naše je vlast, mír a život, navždy. Amen. Ať žije Chávez!" provolala delegátka za všeobecného potlesku. 

"Modlitba Páně, běžná modlitba křesťanů na celém světě, pochází z úst samotného pána Ježíše Krista, a je proto nedotknutelná," upozornila místní katolická církev. Člověk, který takto změnil text, se prý dopustil "hříchu modlářství". Opozice hovoří o nebezpečném kultu osobnosti. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)