Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Biskup Malý napsal dopis demonstrantům v Hongkongu

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 6. října 2014 16:36
Biskup Malý napsal dopis demonstrantům v Hongkongu

Biskup Václav Malý
Autor: Wikipedie / Commons / Creative Commons

Praha - Biskup Václav Malý zaslal 6. října 2014 dopis protestujícím v Hongkongu. V době, kdy se v našich médiích píše o tom, že protesty slábnou a demonstranti nejsou zajedno v tom, jak v protestech pokračovat, je ubezpečuje o svých modlitbách.



Vážení mladí přátelé,

deštník, který se stal symbolem vašeho pokojného protestu v Hongkongu, má velký význam nejen pro vás a vaši zemi, ale i pro ty, co žijí na jiných kontinentech. Váš příklad trpělivého odhodlání v zápase za svobodu a za úctu k lidské důstojnosti totiž na sebe strhl pozornost.

Uvědomuji si, jak těžká rozhodnutí před vámi stojí v těchto chvílích.

Více než před pětadvaceti lety, v mé vlastní zemi Československu, připravovalo mnoho iniciativ a protestů cestu nástupu politického systému, který by byl založen na úctě ke svobodě a k základním lidským právům. Tehdy jsme dokázali překonat naše rozdíly a spojit se v sílu, jež se postavila těm, kdo nám zakazovali mluvit.

Vskutku nemám pro vás nějakou zvláštní radu. Ale chtěl bych vás ubezpečit našimi modlitbami ke Všemohoucímu Pánu. Aby chránil vás a vaše nejdražší, aby vás povzbuzoval, posiloval přátelství a solidaritu mezi vámi, a aby vám dal své světlo.

Mons. Václav Malý, pomocný biskup pražský

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 85)