Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Dnes se ve sv. Vítu koná Modlitba za vlast, zítra v Plečnikově kostele Modlitba za domov

Domácí zpravodajství / juml / apha.cz / 27. října 2014 8:20
Dnes se ve sv. Vítu koná Modlitba za vlast, zítra v Plečnikově kostele Modlitba za domov

Ilustrační foto - Katedrála svatého Víta, Václava a Vojtěcha v Praze. Pohled z Petřína
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Praha - Arcibiskupství pražské, Ekumenická rada církví a Metropolitní kapitula u sv. Víta zvou k účasti na ekumenické modlitbě za vlast, jejíž součástí bude provedení oratoria „Svatá Ludmila“ od Antonína Dvořáka. Slavnostní večer začíná 27. října 2014 v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v 18.00 hodin.

Poté, co zazní vstupní fanfáry a státní hymna, přivítá přítomné v pražské katedrále kardinál Dominik Duka. Ve své řeči se obrátí zejména ke starostům pražských městských částí a dalších měst a obcí, které spadají do pražské arcidiecéze. Poděkuje jim za jejich práci v uplynulém funkčním období. Následuje četba z Písma a přímluvná modlitba za vlast a Modlitba Páně.Oratorium Svatá Ludmila, op. 71. o třech dílech pro sóla, sbor a orchestr na text Jaroslava Vrchlického provede Katedrální sbor Cantores Gradecenses, Severočeský filharmonický sbor Česká Lípa-Liberec a Orchestr a sbor Divadla F. X. Šaldy Liberec, řídí Josef Zadina.

Komponovaný večer s modlitbami a duchovním zamyšlením se (letos za podpory Metropolitní kapituly a Ministerstva kultury ČR) v katedrále sv. Víta již tradičně koná v předvečer Dne vzniku samostatného československého státu. Kardinál Duka využije slavnostního okamžiku a udělí vyznamenání České biskupské konference pplk. v. z. Jiřímu Pavlovi, který bojoval během 2. světové války jako člen Československé zahraniční armády.

Osmý ročník ekumenického setkání lidí dobré vůle Modlitba za domov začne v Praze 28. října 2014, ve sváteční Den vzniku samostatného československého státu. Mottem letošní Modlitby za domov je "Rodina mi dává kořeny i křídla". Modlitba za domov 2014 nabídne pestrý kulturní a duchovní program pro děti i dospělé, jenž se bude odehrávat na třech místech v Praze ve dnech 28. října a 3. listopadu 2014.

Koncert legend v komponovaném pořadu o rodině a pro rodinu se bude konat 28. října od 15.00 hodin v kostele Nejsvětějšího srdce Páně na Náměstí Jiřího z Poděbrad (metro A) v Praze 3. V pořadu vystoupí Spirituál kvintet a Musica Bohemica a řada zajímavých hostů. Pořad bude živě přenášet od 15.00 hodin Česká televize.

Kulturně-duchovní festival pro celou rodinu se bude konat 28. října od 9.30 do 13.30 hodin v Komunitním centru Matky Terezy - U Modré školy 2337 - Praha 11 - Háje (metro C). Pro děti bude na festivalu připraveno divadelní představení Princ egyptský, soutěže o ceny, výtvarné a tvůrčí dílny. V rámci festivalu vystoupí skupiny Neon a JAVORY BEAT - Hany a Petra Ulrychových.

Otevřená konference Místních akčních skupin na téma "Venkov fandí rodině" se uskuteční 3. listopadu 2014 od 13.00 hodin v sále Kardinála Berana v Arcibiskupství pražském na Hradčanském náměstí.

Více http://modlitbazadomov.webnode.cz.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)