Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Dav muslimů v Pákistánu zlynčoval křesťany obviněné z rouhání

Ze světa / juml / ČTK / 4. listopadu 2014 19:02
Dav muslimů v Pákistánu zlynčoval křesťany obviněné z rouhání

Pákistánská křesťanka Asia Bibi odsouzená k trestu smrti za rouhání
Autor: facebook.com

Láhaur (Pákistán) - Dav muslimů dnes ve východním Pákistánu ubil křesťanský pár obviněný z rouhání. Pak své oběti spálil v peci jedné cihelny, kde obě pracovaly. S odvoláním na místní policii o tom informovala agentura AFP. Další případ lynčování příslušníků nemuslimské a nesunnitské menšiny v Pákistánu se stal asi 60 kilometrů od východopákistánského Láhauru.

Podle místních ochránců lidských práv je obvinění z rouhání v zemi často zneužíváno proti menšinám či proto, aby se zúčastnění jedinci vypořádávali s osobními spory. "Dav napadl a ubil křesťanský pár, který obvinil ze znesvěcení koránu. Pak spálili jejich těla v peci cihelny, kde pracovali," řekl agentuře AFP místní policista.

V Pákistánu, kde žije asi 180 milionů lidí, jsou asi tři miliony křesťanů. Většinou patří k nejchudším vrstvám obyvatelstva.

Organizace bojující za lidská práva požadují zrušení zákona o rouhání, který neobsahuje přesnou definici tohoto přečinu. Za něj hrozí trest smrti, za křivé obvinění z rouhání naopak nehrozí žádný trest.

Naposledy před více než dvěma týdny soud v pákistánském Láhauru potvrdil trest smrti pro křesťanku odsouzenou za rouhání vůči proroku Mohamedovi. Asia Bibi, matka pěti dětí, byla odsouzena před čtyřmi lety. Případu se dostalo pozornosti světových médií poté, co se dvojice politiků, která se ženě snažila pomoci, stala obětí atentátu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)