Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Netanjahu vyzval francouzské Židy k emigraci do Izraele

Ze světa / juml / ČTK / 11. ledna 2015 14:56
Netanjahu vyzval francouzské Židy k emigraci do Izraele

Benjamin Netanjahu
Autor: Wikipedia.org

Jeruzalém - K vystěhování do Izraele vyzval izraelský premiér Benjamin Netanjahu francouzské Židy v reakci na sérii protižidovských útoků ve Francii. Oběťmi nejnovějšího z nich jsou čtyři židovští zákazníci košer lahůdkářství, které v pátek zabil radikální islamista. Nejméně jeden z jím zabitých rukojmích bude v úterý pohřben v Jeruzalémě, oznámil dnes izraelský rozhlas.

"Každý Žid, který se bude chtít vystěhovat do Izraele, tu bude přijat s otevřenou náručí," citovala agentura DPA Netanjahuovo dnešní prohlášení před odletem do Paříže. Společně s ministrem zahraničí Avigdorem Liebermanem a ministrem hospodářství Naftalim Bennettem se tam izraelský premiér zúčastní chystané milionové manifestace k uctění památky 17 obětí teroristických útoků v Paříži.

"Radikální islám je hrozbou pro celý svět," zdůraznil Netanjahu. "Jestliže svět nepřijde k rozumu, terorismus bude dál útočit," napsal také na svém twitterovém účtu.

Francouzský premiér Manuel Valls naproti tomu v sobotu večer na jednom ze vzpomínkových shromáždění důrazně prohlásil, že "Francie bez francouzských Židů by už nebyla Francií".

Jedním ze čtveřice rukojmích, které zabil terorista v židovském obchodě v Paříži, je jednadvacetiletý Joav Hattab. Pohřben bude v Jeruzalémě, řekl jeho otec Benjamin Hattab, který je vysoce postaveným rabínem židovské obce v Tunisku. Pohřeb svých mrtvých v Izraeli prý zvažují i rodiny tří dalších zabitých.

V Jeruzalémě byly před bezmála třemi roky pohřbeny už oběti teroristického útoku na židovskou školu ve francouzském městě Toulouse. V březnu 2012 tam islamista Mohamed Merah zastřelil tři malé židovské děti a rabína.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)