Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Katolický kněz v Polsku dostal sedm let vězení za zneužívání

Ze světa / juml / ČTK / 14. ledna 2015 6:17
Katolický kněz v Polsku dostal sedm let vězení za zneužívání

Ilustrační foto
Autor: pixbay.com / kheinz46

Varšava - Na sedm let poslal dnes soud v jihopolské Vratislavi do vězení katolického kněze, kterého shledal vinným ze zneužívání nezletilých chlapců. Podle polských médií 44letému muži zároveň doživotně zakázal práci s dětmi a nařídil mu psychiatrickou léčbu. Rozsudek ale ještě není pravomocný, je proti němu možné odvolání.

Policisté duchovního zadrželi v prosinci 2012 v jednom vratislavském hotelu, do něhož přišel v doprovodu neplnoletého hocha. Dvojice okamžitě vyvolala podezření zaměstnanců, kteří informovali policii.

Soudce Maciej Skórniak v odůvodnění verdiktu mimo jiné uvedl, že vina obžalovaného byla prokázána nade vší pochybnost vzhledem ke svědectví velkého počtu obětí. Krom toho fotografie obětí se našly v počítači souzeného.

Kněz podle polských médií odmítl připustit, že by se něčeho dopustil. "Nikomu jsem nic špatného neudělal," citovala obžalovaného televizní stanice TVN24. Soudce ho ale označil za "svůdný, provokativní a nebezpečný typ" člověka.

Vratislavská arcidiecéze v souvislosti s případem uvedla, že s knězem připravuje také církevní soud. Dodala, že provinilec bude zbaven kněžského úřadu.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)