Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papežovu návštěvu Filipín zakončila bohoslužba, které se zúčastnilo až šest milionů věřících

Ze světa / MiH / ČTK/ČBK / 18. ledna 2015 12:49
Papežovu návštěvu Filipín zakončila bohoslužba, které se zúčastnilo až šest milionů věřících

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Alfredo Borba / Creative commons

Manila - Až šest milionů věřících dnes i přes vytrvalý liják zaplnilo rozlehlý park v Manile i jeho okolí, aby si od papeže Františka vyslechlo poselství o naději pro lidi sužované bídou. Bohoslužba je poslední velkou událostí během nynější návštěvy hlavy římskokatolické církve na Filipínách. 

Papež, který si přes bílé roucho oblékl žlutou pláštěnku, do Rizalova parku přijel v papamobilu připomínajícím džíp americké armády z dob druhé světové války, jenž je na Filipínách oblíbeným vozidlem. Často zastavoval a rozdával polibky dětem a žehnal náboženským soškám, které si lidé s sebou přinesli, píše agentura AP. Někteří věřící na hlavu katolické církve čekali celou noc. 

Papež svou čtyřdenní návštěvu Filipín věnoval hlavně chudým. Odsoudil korupci, která lidi připravuje o důstojný život, sešel se s dětmi ulice a navštívil oblasti, jež předloni na podzim zdevastoval tajfun Haiyan. Jak připomněla agentura AP, asi čtvrtina ze 100 milionů obyvatel Filipín žije v chudobě. 

Před závěrečnou liturgií se papež zúčastnil setkání s mladými lidmi a dětmi na katolické univerzitě svatého Tomáše v Manile, kam přišlo na 200.000 osob.

František se dnes také sešel s otcem mladé dobrovolnice, která při poryvu silného větru utrpěla smrtelné zranění po bohoslužbě v Taclobanu, města nejvíce postiženého řáděním tajfunu Haiyan.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)