Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Zeman chce u papeže mluvit o restitučních penězích pro hospice

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 18. února 2015 18:00
Zeman chce u papeže mluvit o restitučních penězích pro hospice

Miloš Zeman, první český prezident zvolený přímou volbou
Autor: Wikipedia.org / Michał Józefaciuk / Creative Commons

Praha/Hradec Králové - Prezident Miloš Zeman chce při plánovaném setkání s papežem mluvit o tom, aby katolická církev část peněz z restitucí použila na zřízení hospiců. Zeman to dnes řekl při setkání se členy zastupitelstva Královéhradeckého kraje. Pražský hrad projev české hlavy státu zveřejnil na svých webových stránkách. Prezident by se měl s papežem Františkem ve Vatikánu setkat v dubnu.

Zeman označil svůj zájem o hospice, o kterých často mluví, za své "hobby". "Pokud jste někdo navštívili LDNku (Léčebnu dlouhodobě nemocných), tak víte, že tam odkládají své staré příbuzné jako vyřazenou ledničku, nikdo se o ně nestará, zatímco hospice jsou příkladem humanitárního odchodu ze života," řekl prezident. Poznamenal, že věří, že v Královéhradeckém kraji budou zřízeny i další hospice vedle Červeného Kostelce, který v minulosti navštívil. Do něj se v pátek zajede podívat prezidentova choť Ivana.

S kardinálem Dominikem Dukou se Zeman prý dohodl, že část prostředků, které církev získala z restitucí, bude věnována právě na hospice. "Já v dubnu navštívím Vatikán na pozvání svatého otce. A protože papež František představuje poněkud jiný styl chování katolické církve, než tomu bylo v minulosti, tak s ním budu mluvit i na toto téma," dodal Zeman.

Duka podle něj s navrženou myšlenou souhlasil, ale s "opatrností sobě vlastní" neřekl konkrétní částku, kterou katolická církev uvolní. "Takže budu pokračovat v jednání, až z něho ta konkrétní částka nakonec vypadne," doplnil prezident.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)