Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Křesťanské iniciativy vystoupí na shromážděních proti rasismu a xenofobii

Domácí zpravodajství / kir / Vlastní zpráva / 18. února 2015 20:32
Křesťanské iniciativy vystoupí na shromážděních proti rasismu a xenofobii

Informační plakátek z páteční demonstrace
Autor: facebookový profil iniciativy Ne Rasismu!

Praha - V pátek 20. února se v Praze od 16:30 hod. uskuteční demostrace proti xenofobii a fanatismu pod heslem "Uprchlíci vítejte". Demonstraci pořádají iniciativa Ne Rasismu! a Konsorcium nevládních organizací pracujících s migranty v ČR s podporou dalších organizací, iniciativ a jednotlivců. Demonstrace započne na Náměstí Republiky, následovat bude pochod po trase: Na Příkopě – ulice 28.října – Jungmannovo náměstí, kde bude akce ukončena.

Na podporu páteční demonstrace vystoupila tento týden i inicitiava křesťanů Za církev sociálnějí. "Jako křesťané různých církví bychom rádi vyjádřili podporu demonstraci "Uprchlíci vítejte!", která reaguje na vzrůstající nesnášenlivost vůči lidem jiného etnika a vyznání. Jednou ze základních hodnot křesťanství je milosrdenství, které překračuje hranice skupinových náboženských a národních zájmů", stoji v úvodu prohlášení. Autoří textu dále zdůrazňují, že vztah křesťanů k lidem prchajícím před násilím nemůže být založen na ničem jiném, než na tomto milosrdenství. Zásadně proto nesouhlasí s veškerými snahami, které stavějí hráze cizincům, popř. příslušníkům jiných náboženství, a zaštiťují se křesťanskou identitou Evropy.

Křesťanské iniciativy vystoupí na shromážděních proti rasismu a xenofobii

Informační plakátek sobotního křesťanského shromáždění proti nesnášenlivosti
Autor: facebookový profil iniciativy Společně žít v míru

Podle názoru iniciativy českou společnost dnes daleko víc než lidé přicházející odjinud ohrožuje to, že se nechává unášet proticizineckými a protimuslimskými vášněmi.

Druhé shromáždění křesťanů chce reagovat na protimuslimskou demonstraci

Jen o den později v sobotu 21.února proběhne od 13:30 hod. za účasti křesťanů další shromáždění proti nenávisti a xenofobii, tentokrát přímo avizované jako náboženské pod názvem "Za toleranci a mír mezi lidmi". Mezi hlavními organizátory z křesťanské iniciativy Společně žít v míru a sdružením Konexe je i evangelický farář Mikuláš Vymětal, který byl nedávno předveden na služebnu policie kvuli držení romské vlajky a na jehož obranu vystoupilo i vedení evangelické církve.

Inciatoři tuto akci svolali i v reakci na další protimuslimskou demonstraci, tentokrát organizovanou radikální Dělnickou stranou sociální spravedlnosti (DSSS). Cílem shromáždění má být snaha o snížení napětí a zmírnění nenávisti ve společnosti.

 

 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)