Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V KLDR zmizel kanadský pastor presbyteriánské církve

Ze světa / vlu / ČTK / 3. března 2015 10:29
V KLDR zmizel kanadský pastor presbyteriánské církve

Jeden z monumentů severokorejského totalitního režimu v Pchjongjangu. Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Mannen av börd / Creative Commons

Soul/Pchjongjang - Kanadský pastor presbyteriánské církve zmizel před více než měsícem v KLDR. Zprávy o sobě nepodal od chvíle, kdy byl krátce po svém příjezdu do země přes hranici z Číny vyzván, aby se dostavil do Pchjongjangu, informovala dnes agentura AFP s odvoláním na jihokorejské aktivisty.

Reverend Hyeon Soo Lim z presbyteriánské církve v Torontu přijel do KLDR 31. ledna a od té doby o sobě nedal vědět. Podle reverenda Čchon Ki-wona, ředitele jihokorejské křesťanské misionářské organizace Durihana, která pomáhá severokorejským uprchlíkům, byl Lim jedním z nejvlivnějších křesťanských misionářů působících v KLDR.

Šedesátiletý Lim v Severní Koreji vedl řadu humanitárních misí týkajících se pomoci sirotčincům či domovům s pečovatelskou službou. "Pokud vím, vyzvali ho oficiální činitelé, aby se dostavil do Pchjongjangu, a od té doby o sobě nepodává zprávy," dodal Čchon.

To, že se Lim neozývá, původně připisovali 21denní karanténě, kterou Severní Korea uvalila na všechny cizince přijíždějící do země kvůli obavám ze zavlečení nemoci ebola. Toto období ale skončilo 21. února, a ani poté se Lim neozval, dodal Čchon.

Kanadské ministerstvo zahraničí zatím případ nekomentovalo.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)