Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František v Neapoli odsoudil mafii: Stejně jako smrdí mrtvé zvíře, smrdí korupce

Ze světa / vlu / ČTK / 21. března 2015 14:26
Papež František v Neapoli odsoudil mafii: Stejně jako smrdí mrtvé zvíře, smrdí korupce

Papež František
Autor: Flickr.com / Mazur / Creative Commons

Neapol (Itálie) - Papež František dnes při návštěvě Neapole odsoudil tamní korupci, obchod s drogami, nelegální otrockou práci a odmítání přistěhovalců. Místní mafiány při mši před 100.000 lidmi podle agentury AFP vyzval, aby "konvertovali k lásce a spravedlnosti".

"Je stále možné se vrátit k poctivému životu. Jsou to plačící matky, které o to žádají v kostelech Neapole," řekla hlava římskokatolické církve při mši na náměstí Plebiscito. Podle papeže křesťan, který se vydá na cestu zla, poškozuje sebe, společnost, dobrou pověst a ekonomiku města.

"Stejně jako smrdí mrtvé zvíře, smrdí korupce, smrdí zkorumpovaná společnost. A křesťan, který do sebe nechá vstoupit korupci, také smrdí," prohlásil papež, který je od svého zvolení trnem v oku italských mafiánských organizací. Vyzývá totiž důrazně katolíky, kteří tvoří naprostou většinu obyvatel, aby s těmito organizacemi už nespolupracovali.

První návštěvu Františka v Neapoli provázela mimořádná bezpečnostní opatření. Na papež, který se rozhodl ujet po městě ve svém uzavřeném "papamobilu" celkem asi 25 kilometrů, dohlíželo 3000 příslušníků bezpečnostních sil včetně řady odstřelovačů.

 

Zaujala Vás tato zpráva? Sdílejte ji a šiřte dál...

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)