Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Za posledních 35 let bylo ve světě zavražděno 1062 misionářů

Ze světa / MiH / Radiovaticana.cz / 25. března 2015 17:36
Za posledních 35 let bylo ve světě zavražděno 1062 misionářů

Ilustrační foto
Autor: Wikipedia.org / Wolfgang Sauber / Creative Commons

Itálie - Včera proběhl Den postu a modliteb na památku misionářů, kteří prolili krev za evangelium. Jeho organizátorem jsou Papežská misijní díla, která tak zároveň připomínají výročí mučednické smrti arcibiskupa San Salvadoru, Mons. Oscara Romera, jehož beatifikaci salvadorská církev očekává letos v květnu. Jen v loňském roce vydalo nejvyšší svědectví o Kristu dvacet šest pastoračních pracovníků – sedmnáct kněží, jeden řeholník, šest řeholnic, jeden seminarista a jeden laik. Podle agentury Fides bylo od roku 1980 zavražděno celkem 1062 misionářů.

”Vzpomínáme na ně, protože podstoupili určitou životní volbu – darovat život za druhé, a to zejména ve službě chudým lidem. Pamatujeme na ně jako na svědky, kteří poznamenali naši pouť a pouť církve, která, jak říká papež František, má stále vycházet. A jejími souputníky jsou právě chudí,”  řekl pro Vatikánský rozhlas P. Michele Arturo, italský národní ředitel nadace Missio.

Papež František upozornil, že mučednictví křesťanů zůstává skryto očím tohoto světa. ”Nevěnuje se mu stálá pozornost, jako by to byla nepohodlná pravda, která vyžaduje zaujetí určité pozice. A tím postojem by měla být obrana, protože všichni, nezávisle na své víře, by měli bránit slabšího a menšiny. Papež zdůrazňuje, že se máme stávat hlasem bezbranných, nepatrných, vyděděných a marginalizovaných.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)