Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Caritas: Ve světě je pronásledováno přes 100 milionů křesťanů

Ze světa / vlu / ČTK / 31. července 2015 11:47
Caritas: Ve světě je pronásledováno přes 100 milionů křesťanů

Kříž - ilustrační foto
Autor: Flickr.com / Creative Commons

Řím - Více než 100 milionů křesťanů je na celém světě vystaveno diskriminaci, pronásledování a násilí ze strany totalitních režimů či zemí, které následují jiná náboženství. Podle agentury ANSA to uvádí dnes zveřejněná zpráva katolické charitativní organizace Caritas.

Jen v Severní Koreji je podle tohoto dokumentu drženo v detenčních táborech odhadem padesát až sedmdesát tisíc křesťanů. K dalším zemím, v nichž jsou křesťanští věřící pronásledováni, patří Afghánistán, Irák, Írán, Somálsko a Súdán.

Zpráva Caritas rovněž uvádí, že na celém světě bylo od listopadu 2013 do října 2014 při nábožensky motivovaném násilí zabito celkem 4344 křesťanů a napadeno 1062 kostelů.

Caritas v souvislosti s těmito údaji upozornila, že je především patrná rostoucí netolerance na Blízkém východě. Mnoho křesťanů tam bylo zabito nebo je neustále pronásledováno ozbrojenci extremistického hnutí tzv. Islámský stát. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)