Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Halík: Otevřená diskuse o homosexuálech se v naší farnosti uskuteční později

Domácí zpravodajství / juml / Vlastní zpráva / 31. července 2015 18:46
Halík: Otevřená diskuse o homosexuálech se v naší farnosti uskuteční později

Kněz, teolog a religionista Tomáš Halík, prezident České křesťanské akademie
Autor: Halik.cz

Praha - Jak jsem již informovali, kardinál Dominik Duka dnes zakázal dvě akce plánované na polovinu srpna v Akademické farnosti Praha: Promítání filmu o knězi s homosexuálními sklony a vystoupení řádové sestry o šikaně v církvi.

Duchovní správce Akademické farnosti Praha Tomáš Halík na toto téma poskytl rozhovor pro dnešní večerní Radiožurnál.

"Akce se neuskuteční se z prostého důvodu: pan kardinál Duka jako pražský arcibiskup vydal zákaz konání těchto dvou akcí," uvedl Halík.

Na dotaz, zda Duka své rozhodnutí vysvětlil, Halík odpověděl: "Dopisovali jsme si o tom a včera jsme se při jedné příležitosti setkali a měli jsme delší, velmi přátelský a velmi otevřený rozhovor. Panu kardinálovi vadí osoba sestry, která se dostala do konfliktu s církevními představenými. Vadí mu také časová koincidence, aby se tato akce nevydávala za církevní podporu pochodu Prague Pride."

Podle Halíka zde vzniklo určité nedorozumění, protože on sám se proti tomuto ohradil. Dále uvedl, že pouze poskytli jako farnost prostor pro akademickou debatu. Pan kardinál vůči této debatě jako takové nemá námitky,  ale časová koincidence se mu zdá nešťastná. To Halík respektuje.

Tomáš Halík však dále zdůraznil, že dialogu na toto téma není a nemůže být konec. Na půdě Akademické farnosti Praha se k tématu vrátí později, "možná s jinými účastníky, nicméně se stejnou otevřeností," dodal.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)