Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Praze se uskuteční týdenní mezinárodní ekumenická konference k 600. výročí smrti Mistra Jana Husa

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 17. srpna 2015 21:47
V Praze se uskuteční týdenní mezinárodní ekumenická konference k 600. výročí smrti Mistra Jana Husa

Mistr Jan Hus
Autor: Kostnická kronika / Ulrich von Richental

Praha - Meditace, přednášky, slavení liturgie podle rozdílných tradic, semináře, rozhovory i společný výlet do míst spojených se životem a působením Jana Husa a husitství nabídne mezinárodní ekumenická konference International Ecumenical Fellowship (IEF), která se uskuteční od pondělí 24. srpna do 31. srpna v Praze.

Již 43. konference sdružení za účasti deseti evropských regionů je pořádána k 600. výročí smrti Mistra Jana Husa. Hlavním mottem setkání je Žít v pravděverš z Janova evangelia Poznáte pravdu a pravda vás učiní svobodnými (Jan 8,32).

IEF je křesťanská ekumenická organizace, která vznikla v roce 1967 ve Švýcarsku. Její členové se pravidelně setkávají v rámci svého bydliště a země při studijních dnech a víkendech a při každoroční konferenci na mezinárodní úrovni. Mottem těchto setkání je „Žít již dnes církev zítřka“, což vyjadřuje ochotu brát vážně ostatní denominace jako součást jediné církve Kristovy i v těch formách, které doposud nejsou běžné. Těžištěm mezinárodní konference je časté slavení eucharistie – večeře Páně různých denominací.

Přednášky, diskusní skupiny, bohoslužby a větší část programu bude probíhat v Pastoračním středisku, Kolejní 4, Praha 6.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)