Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinál Levada byl zadržen na Havaji kvůli řízení pod vlivem alkoholu

Ze světa / juml / ČTK / 26. srpna 2015 8:41
Kardinál Levada byl zadržen na Havaji kvůli řízení pod vlivem alkoholu

Kardinál William Levada
Autor: Wikipedia.org / Mazur / flickr.com

San Francisco - Kardinál a někdejší arcibiskup San Francisca William Levada byl zadržen na Havaji kvůli podezření, že řídil pod vlivem alkoholu. Devětasedmdesátiletý Levada, který kdysi býval jedním z nejvyšších činitelů katolické církve, již vyslovil nad událostí lítost a přislíbil spolupracovat s úřady, napsala v noci na dnešek agentura AP.

Policie Levadu zastavila minulý týden, ve voze byl sám. Kvůli podezření, že řídil podnapilý, byl zadržen a propuštěn na kauci ve výši 500 dolarů (zhruba 12.000 korun). Soud bude jeho případ řešit 24. září.

Levada se stal arcibiskupem v San Francisku v roce 1995, předtím devět let působil jako arcibiskup v Portlandu. Od roku 2005 sedm let zastával post prefekta kongregace pro nauku víry, kde nahradil kardinála Josepha Ratzingera, který byl zvolen papežem jako Benedikt XVI.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)