Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Donald Trump má úspěch u části evangelikálů

Ze světa / juml / Vlastní zpráva / 10. září 2015 22:34
Donald Trump má úspěch u části evangelikálů

Donald Trump
Autor: Wikipedia.org / Michael Vadon / Wikimedia Commons

New York -

Pět měsíců před americkými prezidentskými primárkami v roce 2016 se do popředí zájmu stále více dostává dříve často vysmívaný republikánský kandidát Donald Trump. Jakkoli tento výstřední miliardář nikdy nevystupoval jako zbožný křesťan, získává si přízeň amerických konzervativních protestantů, informovala německá agentura IDEA.

Ten jim sympatie oplácí: „Miluji evangelikály,“ nechal se slyšet a dodal, že jeho oblíbenou knihou je Bible, což ho podle jeho slov spojuje s Billy Grahamem. Političtí pozorovatelé poznamenávají, že ho podporují zejména ty protestantské kruhy, které mají blízko k teologii prosperity či k „pozitivnímu myšlení“. Zastánci teologie prosperity mají sice řadu přiznivců v megasborech a mezi posluchači televizních kazatelů, ale Evangelikální aliance považuje jejich názory v mnohém za nebiblické.

Když se Trumpa ptali na jeho oblíbený biblický verš, nebyl schopen žádný citovat. Kromě dalších „perel“ - například že Večeři Páně tvoří „trocha vína a sušenka“, Trump uváděl, že je presbyteriánem (reformovaným), ale jeho domovský sbor  v New Yorku (Marble Collegiate Church) vůbec k presbyteriánům nepatří.

V souvislosti s americkými prezidentskými volbami v roce 2016 německý pravicový deník Die Welt nedávno citoval z průzkumu veřejného mínění, který signalizuje razantní odklon amerických voličů od křesťanských hodnot. Podle tohoto průzkumu by Američané spíše zvolili za prezidenta homosexuála (61%) než evangelikála (52%).

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)