Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Litoměřický sjezd evangelické mládeže bude otevřen i lidem z jiných církví a bez vyznání

Domácí zpravodajství / kir / e-cirkev/redakce / 23. září 2015 10:43
Litoměřický sjezd evangelické mládeže bude otevřen i lidem z jiných církví a bez vyznání

Logo sjezdu mládeže
Autor: www.e-cirkev.cz

Litoměřice - Letošní Sjezd (nejen) evangelické mládeže se koná 2. až 4. října v Litoměřicích. Organizátoři na toto setkání zvou i mládež z jiných církví a bez vyznání. Téma „Přes čáru“, pohledy na to, co už je za hranicí a jak se k tomu postavit, nabídnou nejen teologové, ale také lékaři, zástupci Diakonie Českobratrské církve evangelické a další hosté.

Kromě přednášek bude čas i na sportovní vyžití, procházku s průvodcem, promítání filmu Co jsme komu udělali?, návštěvu čajovny, nealkoholického PUBu či fair trade obchůdku Jednoho světa a ztišení a modlitby. Setkání zakončí nedělní bohoslužby přenášené Českým rozhlasem a výlet do nedalekého Terezína.

Novinkou je adopce programů, kterou mohou účastníci akci podpořit. „Snažíme se udržet sjezd cenově přístupný pro každého. Účastnické poplatky nemalé náklady ale nepokryjí, jsme závislí na finančních darech. Zdroje jsou však nestálé, proto jsme se rozhodli nabídnout možnost adoptovat programy a tím sjezd finančně podpořit. Účastníci tak mimo jiné mohou dát najevo, jaké programy jsou pro ně důležité,“ popsala jedna z organizátorek Marta Keřkovská.

Základní myšlenkou celého projektu je celostátní setkání mladých lidí s ekumenickou účastí. „Obsahem setkání jsou workshopy, přednášky, diskuse, hudba, divadlo, film, duchovní programy a mnohé jiné. Probírána jsou aktuální témata týkající se života mladých lidí a jejich problémů. Za cíl si klademe vedení k samostatnosti, toleranci, rozvíjení ekumenických kontaktů, získávání kulturního rozhledu a schopnosti orientovat se v dnešní společnosti,“ vysvětluje Jana Škubalová, vedoucí Oddělení mládeže Českobratrské církve evangelické.

Podrobný program lze nalézt na webových stránkách Sjezdu nebo on-line průvodci. Dění kolem je možné sledovat také na sociální síti Facebook.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)