Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež František odsoudil štvavé kampaně proti uprchlíkům

Ze světa / juml / ČTK / 1. října 2015 14:07
Papež František odsoudil štvavé kampaně proti uprchlíkům

Papež František
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Vatikán - Papež František dnes odsoudil štvavé kampaně vedené proti uprchlíkům v evropských zemích a poukázal na to, že veřejné mínění se musí vytvářet korektním způsobem, a ne šířením neodůvodněných obav a spekulací na vrub cizinců. Informovala o tom agentura ANSA.

"Migranti jsou naši bratři a sestry při hledání lepšího života, daleko od chudoby, hladu, vykořisťování a nespravedlivého přerozdělování zdrojů naší planety, které jsou určeny k tomu, aby byly spravedlivě sdíleny všemi," citovala Františka ANSA.

V polovině září papež vyjádřil názor, že by Evropa měla přijmout všechny uprchlíky, kteří v ní hledají útočiště a vyhoví daným bezpečnostním opatřením. V rozhovoru pro portugalskou rozhlasovou stanici Renascença řekl, že současná migrační krize je jen "vrcholem ledovce" a jádrem problému je panující "nespravedlivý socioekonomický systém".

"Když dorazí uprchlík, a jsou přijata všechna bezpečnostní opatření, pak je jasné, že mu musíme poskytnout útočiště, protože to nám říká Bible," řekl papež v rozhovoru.

"Vidíme nešťastné lidi, kteří utíkají před válkou a hladem, ale jde jen o špičku ledovce. V pozadí se skrývá nesprávný a nespravedlivý sociální a ekonomický systém," dodal František, podle kterého jde o systém, kde se hledí zejména na peníze, a ne na jednotlivé lidi.

Papež začátkem září během modlitby na Svatopetrském náměstí vyzval evropské farnosti, náboženská sdružení a kláštery, aby se každý ujal alespoň jedné uprchlické rodiny. "Evangelium nás vyzývá k solidaritě, musíme dát uprchlíkům konkrétní naději," řekl tehdy papež.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)