Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Papež se v USA soukromě setkal se svým přítelem - homosexuálem

Ze světa / juml / ČTK / 2. října 2015 22:30
Papež se v USA soukromě setkal se svým přítelem - homosexuálem

Jorge Mario Bergoglio, první papež pocházející z amerického kontinentu a první z Tovaryšstva Ježíšova
Autor: Flickr.com / Jeffrey Bruno / Creative Commons

Washington - Papež František se při své nedávné návštěvě Spojených států ve Washingtonu soukromě setkal s homosexuálním párem. Stalo se tak den předtím, než se tajně setkal s americkou úřednicí, která odmítla vydávat oddací listy párům stejného pohlaví. Informují o tom dnes zahraniční média.

Na vatikánskou ambasádu ve Washingtonu přišel 23. září za papežem jeho dlouholetý přítel argentinského původu Yayo Grassi, který otevřeně říká, že je gay. Doprovázel ho jeho partner Iwan, s kterým žije 19 let. Video ze setkání podle televize CNN ukazuje, jak se František a Grassi přivítali srdečným objetím.

"Tři týdny před cestou (papeže do USA) mi zatelefonoval a řekl, že by mě rád objal," řekl CNN Grassi, který byl prý v Argentině před lety Františkovým studentem. Podrobnosti z krátkého setkání s papežem, který je rovněž původem z Argentiny, odmítl sdělit. K setkání s úřednicí usoudil, že papež byl nějak "oklamán".

Volená úřednice Kim Davisová ze státu Kentucky strávila začátkem září pět dní v cele kvůli tomu, že odmítla homosexuálnímu páru vydat osvědčení o sňatku. Proceduru, kterou jí po předchozí civilní žalobě nařídil vykonat soud, odmítla proto, že podle ní byla v rozporu s "Božím zákonem". Davisové advokát k jejímu setkání s papežem ve středu řekl, že František její postoj podpořil.

Vatikán dnes ale v prohlášení zdůraznil, že setkání s Davisovou nebylo myšleno jako projev podpory toho, co udělala. Po návratu do Vatikánu minulý týden ale papež řekl novinářům, že i vládní úředníci mají "lidské právo" odmítnout plnění povinnosti, pokud se příčí jejich svědomí.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)