Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Shromáždění na Hradčanské náměstí požadovalo ochranu křesťanů

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 14. října 2015 19:53
Shromáždění na Hradčanské náměstí požadovalo ochranu křesťanů

Logo demonstrace
Autor: csi-cr.cz

Praha - Téměř stovka účastníků shromáždění dnes na Hradčanském náměstí v Praze vyjádřila solidaritu s pronásledovanými křesťany a náboženskými menšinami na celém světě. V petici vládě vyzvali k záchraně křesťanů a ostatních náboženských menšin na Blízkém a Středním východě. Zazněla i kritika evropské imigrační politiky a humanitárních organizací. Podle zástupců pořádající Křesťanské mezinárodní solidarity (CSI) jsou příliš vstřícní k lidem vyznávajícím islám.

"Ve světě trpí nejen křesťané, i příslušníci dalších náboženských menšin, ale cítím solidaritu s našimi souvěrci," uvedl v projevu biskup Václav Malý. Dodal, že křesťané nejsou pronásledováni jen v islámských zemích, ale také v KLDR a Číně.

Řečníci mimo jiné požadovali rozvojovou pomoc podmínit dodržováním základních svobod, aby západní politici obchod nenadřazovali lidským právům a aby byl přednostně udělován azyl pronásledovaným křesťanům a příslušníkům ostatních ohrožených náboženských menšin.

"Uprchlíci islámského vyznání mojí možnost odejít do bohatých arabských zemí, ale křesťanské uprchlíky přijme pouze Evropa," prohlásil ředitel Občanského institutu Roman Joch.

Podle CSI je křesťanství nejpronásledovanějším náboženstvím. Křesťané jsou podle této organizace pronásledováni ve 139 zemích. Ročně je údajně zabito více než 100.000 křesťanů.

Křesťanská mezinárodní solidarita (Christian Solidarity International) byla založena v roce 1977, česká pobočka v roce 1991. Jejím cílem je především monitorovat stav náboženské svobody a informovat o postavení křesťanů. Mimo jiné nyní aktivně pomáhá křesťanům v Súdánu, Iráku, Sýrii a Nigérii.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)