Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Týdeník Dotyk: Katolická církev založila v ČR nemovitostní fond

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 27. října 2015 12:10
Týdeník Dotyk: Katolická církev založila v ČR nemovitostní fond

Ilustrační foto - církevní a společenské centrum Nové Adalbertinum v Hradci Králové
Autor: Wikipedia.org / Petr Doležal / Wikimedia Commons

Praha - V souvislosti s církevními restitucemi založila česká katolická církev fond sloužící k získávání nemovitého majetku. Informoval o tom tabletový týdeník Dotyk, jemuž generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub sdělil, že výnosy z pronájmu nemovitého majetku chce církev pokrýt část svých nákladů na pastorační aktivity.

Podle týdeníku dosud není rozhodnuto, jakým objemem nemovitostí bude církevní fond Agricola Isidor disponovat. Název odkazující na patrona zemědělců a dobré úrody svatého Isidora by mohl údajně naznačovat, že do fondu budou začleněny minimálně některé zemědělské nemovitosti, jež církev získá v restitucích.

Do čela dozorčí rady fondu podle týdeníku Dotyk usedne Lubomír Poul, bývalý šéf Úřadu vlády z éry premiéra Petra Nečase. Poul patřil k lidem, o něž se zajímala policie v souvislosti s případem Jany Nečasové (dříve Nagyové), obžalované ze zneužití vojenské tajné služby k soukromým účelům. Poula však policie nikdy neobvinila a Nečasová byla, zatím nepravomocně, obžaloby zproštěna.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články

Nenalezeny žádné záznamy.
Nenalezeny žádné záznamy.

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)