Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Němečtí Židé žádají omezení počtu přicházejících běženců

Ze světa / juml / ČTK / 23. listopadu 2015 17:51
Němečtí Židé žádají omezení počtu přicházejících běženců

Josef Schuster
Autor: Wikipedia.org / Freud / Wikimedia Commons

Berlín - Němečtí Židé žádají vládu o omezení počtu přicházejících běženců do země. Podle nich mnoho uprchlíků pochází z kultur, v nichž je pevně zakořeněna nenávist k Židům. Pokud se počty běženců nesníží, bude stále těžší obhájit ve společnosti německé hodnoty, řekl deníku Die Welt předseda německé Ústřední židovské rady Josef Schuster.

"Mnoho běženců prchá před terorem Islámského státu a chce žít svobodně a v míru. Zároveň ale pocházejí z kultur, jejichž pevnou součástí jsou nenávist vůči Židům a netolerance," řekl Schuster. "Nemyslete přitom jen na Židy, myslete i na rovnoprávnost žen a mužů nebo na zacházení s homosexuály," dodal.

Podle něj není netolerance svázaná s islámem jako takovým, ale je součástí arabské kultury. "Tady nejde o náboženský problém, ale o problém etnický," řekl Schuster.

Podle předsedy Ústřední židovské rady je nutné, aby se běženci integrovali do německé společnosti. Pokud ale budou jejich počty příliš vysoké, bude podle Schustera stále obtížnější přesvědčit je o německých hodnotách a přimět je, aby tyto hodnoty dodržovali.

Schuster se proto vyslovil pro stanovení pevné horní hranice pro počet lidí, které může Německo přijmout. "Dříve nebo později se bez takové horní hranice neobejdeme," prohlásil.

V Německu už letos bylo zaregistrováno 900.000 běženců, podle neoficiálních údajů může do země za celý rok přijít až 1,5 milionu lidí.

Stanovení horní hranice pro počet přicházejících uprchlíků ale v pátek znovu odmítla německá kancléřka Angela Merkelová. Podle ní je možné dosáhnout snížení počtu běženců jen na mezinárodní úrovni. Merkelová prosazuje kvóty pro rozdělení běženců mezi země Evropské unie, posílení ochrany vnějších hranic unie a jednání s Tureckem, přes jehož území nyní do EU většina uprchlíků přichází.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)