Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

V Chebu neznámý pachatel podpálil před kostelem kříž s Kristem

Domácí zpravodajství / juml / ČTK / 26. dubna 2016 16:39
V Chebu neznámý pachatel podpálil před kostelem kříž s Kristem

Ilustrační foto - Farní kostel svatého Mikuláše v Chebu
Autor: Wikipedia.org / Creative Commons

Cheb -  V noci na dnešek podpálil zatím neznámý pachatel dřevěný kříž s barokní sochou Krista, který stojí před kostelem na Františkánském náměstí v Chebu. Oheň poškodil spodní část kříže, sochu oheň zřejmě nezasáhl, řekl ČTK Tomáš Ivanič z chebské radnice.

Dřevěný kříž stojí v oploceném prostranství u kostela Zvěstování Panny Marie. Policisté prosí případné svědky, kteří by k případu mohli poskytnout jakékoliv informace, aby zatelefonovali na bezplatnou linku 158. Krajská policejní mluvčí Kateřina Krejčí ČTK řekla, že škoda byla předběžně vyčíslena na 100.000 korun. Její přesnou výši ale určí až odborný posudek.

Dřevěný kříž s Kristem nechalo město před třemi lety za více než 250.000 korun zrestaurovat. Následně byl kolem něj vybudován kovový plot s brankou, která se na noc zamyká. Vandalové tak museli přelézt plot, aby pod křížem založili oheň.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 90)