Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Synod slezských evangelíků bude jednat o rodině, rozpočtu i o zrušení partnerství s německou církví

Domácí zpravodajství / kir / sceav / 1. června 2016 13:40
Synod slezských evangelíků bude jednat o rodině, rozpočtu i o zrušení partnerství s německou církví

Ilustrační foto: Lutherova růže, emblém luterských církví
Autor: Wikipedia.org / Jed / Creative Commons

Třinec - Ve dnech 3.-4. června se uskuteční druhé zasedání XXXI. řádného synodu Slezské církve evangelické augsburského vyznání (SCEAV). Heslo synodu zní: Patříme k Boží rodině. Hlavní přednášku na téma Církev jako rodina přednese biskup Východního distriktu Evangelické církve a. v. na Slovensku Slavomír Sabol. Dvoudenní zasedání synodu bude probíhat ve Sborovém centru Hutník v Třinci.

V programu synodu je mj. schválení rozpočtu církve na rok 2016 a parametrů rozpočtu na rok 2017, volba biskupa církve, členů Církevní rady SCEAV a předsednictva synodu. Na synodu zazní zpráva ze života církve za rok 2015, kterou přednese biskup Jan Wacławek a zpráva o hospodaření církve za rok 2015, kterou představí tajemník církve Bronislav Stebel.

Dále zazní zprávy revizní komise, dozorčí rady Slezské diakonie a zprávy misijní, právní a liturgické komise SCEAV. Členové synodu se budou mj. zabývat návrhem na zrušení partnerství se Zemskou evangelicko-luterskou církví v Braunschweigu (Německo).

Kromě šedesáti dvou delegátů, kterými jsou faráři a představitelé jednotlivých farních sborů SCEAV a církevních organizací se synodu zúčastní hosté mj. biskup Evangelické církve a. v. na Slovensku Miloš Klátik, člen synodní rady Evangelické církve a. v. v Polsku Marek Cieślar, farář Tomáš Živný z Evangelické církve a. v. v ČR a farář Českobratrské církve evangelické Marek Zikmund. 

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)