Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Náměstí a ulice města Vsetín ožijí festivalem UNITED

Domácí zpravodajství / juml / red. / 14. srpna 2016 13:20
Náměstí a ulice města Vsetín ožijí festivalem UNITED

Plakát festivalu UNITED
Autor: festivalunited.cz

Vsetín - Ve Vsetíně bude ve čtvrtek 18.8. do soboty 20.8.2016 uskuteční 6. ročník multižánrového křesťanského festivalu UNITED. Akce nabídne žánrově různorodou hudbu, přednášky, workshopy, divadelní vystoupení, promítání filmů, poradenskou a modlitební službu, program pro děti a sportovní vyžití.

Přesun Hlavní scény z Domu kultury na náměstí

Mezi novinky letošního ročníku patří změna místa Hlavní scény. Ta se v minulých ročnících nacházela v Hlavním sále Domu kultury. Díky podpoře města Vsetín se Hlavní scéna přesouvá na Dolní náměstí a festival se stává open-air akcí.

Dům kultury bude přesto hrát důležitou úlohu. Bude se v něm nacházet Druhá scéna a prostory pro přednášky. Pouliční scéna nazvaná Street scéna pro umění, talk show, dětský program a sporty se bude nacházet před Domem kultury. Filmová a divadelní scéna budou v kině Vatra.

Interpreti z domova i zahraničí

Letošní ročník festivalu bude hostit interprety jak z domácí, tak ze zahraniční scény. Mezi hlavní zahraniční hosty patří oregonská skupina Kutless, která se poprvé vystoupí v Česku, kalifornská kapela Divine Attraction, britský rapper Faith Child, maďarská formace Altarive a mezinárodní sestava Symphony of Nations.

Z česko-slovenské křesťanské hudební scény se posluchačům představí kapely Adam Bubík, Adonai, eSPé, Jindra Černohorský, Lámačské chvály, Maranatha Gospel Choir, Noemiracles, Nenadarmo, Safenat Paneach, Simona Martausová, Tretí deň, The Neons, Willsons a další.

Promluvy

Festivalové promluvy se letos ponesou v duchu motta „Nesmrtelný“. Organizátoři k jeho výběru uvádějí: „Každý člověk, mladý či starý, párkrát v životě prožil záblesk věčnosti. Bylo to ve chvílích, kdy se setkal s někým, koho miloval, ve chvílích, kdy se setkal s krásou. Když držel v náruči malé dítě či objímal milovanou bytost nebo když pozoroval západ slunce či viděl nádhernou duhu. Doteky lásky a krásy nevydrží, ale přesto kdesi hluboko v sobě toužíme, aby obojí neskončilo, aby to trvalo dál. Tato touha směruje k hledání čehosi nekonečného a nesmrtelného. Co to ale je? Je to láska? Krása? Ale jaká? Kde?“

Součástí programu je 20 seminářů a 20 workshopů. Přednášejícími, kteří je povedou jsou: Andrea Jarošová, Dave Petty, Dita Targoszová, Jakub Limr, Janette Oubrechtová, Julo Slovák, Ondřej Szturc, Pavel Hošek a další.


Vstup Hlavní scénu na Dolním náměstí a Street scénu před Domem kultury je zdarma. Ostatní program je placený. Cena vstupenky na celý festival činí 690 Kč. K dispozici jsou dále denní vstupenky a skupinové slevy.

Aktuality, program, představení vystupujících a další informace ohledně příprav jsou zveřejňovány na internetových stránkách, www.festivalunited.cz a na sociální síti Facebook - www.facebook.com/festivalunited. Akci pořádá zapsaný spolek UNITED 3P, z. s. ve spolupráci se vsetínskými církvemi.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)