Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Kardinálové chtějí od papeže odpověď, Vatikán mluví o skandálu

Ze světa / vlu / ČTK / 3. prosince 2016 22:07
Kardinálové chtějí od papeže odpověď, Vatikán mluví o skandálu

Raymond Leo Burke
Autor: Flickr.com

Vatikán - Za velmi vážný skandál označil předseda jednoho z nejvyšších soudů římskokatolické církve otevřený dopis čtveřice kardinálů, kterým žádají papeže o vyjasnění jeho názoru na rozvedené. Kardinálové z Německa, Itálie a USA odpověď Františka na svůj původní dotaz nedostali, proto s ním vyšli nedávno na veřejnost.

"Co udělali, je velmi vážný skandál," řekl Pio Vito Pinto, děkan Římské roty, jednoho z nejvyšších soudů římskokatolické církve. "Kterou církev brání tito kardinálové? Papež je věrný učení Kristovu," dodal podle agentury DPA.

Kardinálové v září požádali dopisem Františka, aby vyjasnil několik částí svého dokumentu o rodině nazvaném Amoris Laetitia (Radost lásky). Podle kardinálů jsou nejednoznačné zejména pasáže týkající se rozvedených. Papeže se proto například zeptali, zda se svatého přijímání skutečně mohou ve výjimečných případech zúčastnit i rozvedení, kteří znovu uzavřeli manželství.

Když František kardinálům neodpověděl, napsali v listopadu otevřený dopis, aby o své iniciativě informovali "celý Boží lid". Pod dopisem jsou podepsáni Walter Brandmüller a Joachim Meisner z Německa a dále Carlo Caffarra z Itálie a Raymond Burke z USA.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 79)