Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Předsedou pražské židovské obce zůstává Jan Munk

Domácí zpravodajství / juml / / 9. prosince 2016 12:12
Předsedou pražské židovské obce zůstává Jan Munk

Ilustrační foto - Židé s typickými jarmulkami
Autor: Wikipedia.org / David Berkowitz / Wikimedia Commons

Praha - Předsedou pražské židovské obce (ŽOP) zůstane další čtyři roky Jan Munk. Na čtvrtečním zasedání o tom rozhodla nově zvolená reprezentace obce, informovala dnes ČTK Dita Šnajdrová z ŽOP. Munk stojí v čele pražské obce od roku 2012.

"V komunitě nelze vyhovět každému jednotlivému přání, ale tolerancí a společným hledáním můžeme pokračovat v budování obce pro všechny," uvedl Munk po svém zvolení.

Ve funkcích místopředsedů byli potvrzení František Bányai a Eva Lorencová. Členy vedení nadále zůstávají Barbora Rappaportová, Jiří Pacovský a Tomáš Pasternak. Takzvanými virilními členy vedení jsou ještě vrchní pražský rabín David Peter a tajemník pražské židovské obce Michal Borges.

Pražská židovská obec, jejíž historie sahá do 10. století, má nyní zhruba 1500 registrovaných členů. Patří ji židovské památky v metropoli, které ročně navštěvují statisíce lidí z celého světa - hřbitovy, synagogy či historická mikve. Některé památky spravuje Židovské muzeum, které je dlouhodobě nejnavštěvovanějším muzeem v Česku. Pražská židovská obec také provozuje na Hagiboru domov sociální péče pro židovské seniory a je zřizovatelem Lauderových škol - mateřské, základní školy a gymnázia.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)