Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Cestu na bohoslužbu pomůže najít mobilní aplikace

Domácí zpravodajství / vlu / ČTK / 21. prosince 2016 16:12
Cestu na bohoslužbu pomůže najít mobilní aplikace

Ilustrační foto
Autor: Pixabay.com

Praha - V adventním a vánočním čase může lidem při hledání místa a času konání římskokatolických bohoslužeb pomoci internet i mobilní aplikace. Portál bohosluzby.cirkev.cz nabízí hledání podle termínů, názvu kostelů, obcí i místních názvů, zobrazení je textové i v mapách, s adresami i kontakty na farnost, nechybí informace o bezbariérovosti či jazyku bohoslužeb, informují webové stránky pražského arcibiskupství. K informacím o bohoslužbách se lze dostat i prostřednictvím portálu Mapy.cz. 

V současnosti je v provozu již třetí verze portálu bohosluzby.cirkev.cz, který spadá pod Církevní informační systém (CIS). Nechybí ani mobilní verze webu. Návštěvnost aplikace byla během prázdnin i několik tisíc uživatelů denně, v závislosti na dni v týdnu. Podíl zobrazování v mobilních zařízeních stále roste, v současnosti je okolo je 53 procent, návštěvnost z pevných počítačů je pak přibližně 47 procent

Projekt České biskupské konference obsahuje všechny římskokatolické kostely v ČR s pravidelnými bohoslužbami. Při hledání kostela bez pravidelných bohoslužeb nabídne aplikace i kostely s bohoslužbami v okolí dle zvolené vzdálenosti. Podle autorů portálu a aplikace se do budoucna plánuje doplnění vyhledávání různých kontaktů napříč diecézemi i off-line mobilní aplikace. Církevní informační systém (CIS) je společný projekt všech českých diecézí.

Na webu České biskupské konference www.cirkev.cz je možné aktuálně najít přehled vánočních bohoslužeb v diecézích, které budou sloužit tamější biskupové. Zájemci najdou také přehled bohoslužeb, které od těchto dní přenášejí tuzemské rozhlasové a televizní stanice

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
54%
 
Spíše ano
21%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 89)