Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Christnet

Google připravuje novou službu pro hledající a něcisty

Domácí zpravodajství / vlu / Vlastní zpráva / 31. prosince 2016 14:04
Google připravuje novou službu pro hledající a něcisty

Náhled na novou službu
Autor: Christnet

Praha - „Na váš předmět vyhledávání nebyl nalezen žádný odkaz.“ Taky už se vám stalo, že po zadání vyhledávacího dotazu místo odpovědi nejpoužívanější světový vyhledávač Google zobrazil tuto odpověď? Několika zaměstancům se tato situace přestala líbit a rozhodli se přidat nové rozšíření. Uživatelům se objeví u takových výsledků také tlačítko „Něco musí být.“ Co přesně ale nastane po kliknutí na tlačítko nikdo netuší.

Světový internetový gigant se nechal inspirovat pojmem českého teologa a držitele Templetonovy ceny Tomášem Halíkem, který se věnuje dialogu s nevěřícími. Něcista věří, že „je něco nad námi“, ale nehlásí se k žádné církvi ani se neúčastní bohoslužeb.

Google připravuje novou službu pro hledající a něcisty

Svatá Starosta byla dívka křesťanského vyznání z období posledních císařů Římské říše nebo období stěhování národů, kterou chtěl její otec proti její vůli provdat za krutého pohanského vládce. Aby této svatbě zabránila, vymodlila si Starosta hustý plnovous.
Autor: Blog.idnes.cz

„Bůh odešel, alespoň něco po něm ale zůstalo. Beru to jako morální závazek, nejen pro mě, ale pro celou českou církev. V současnosti pracujeme na překladu tlačítka do dalších jazyků,“ uvedl Halík pro magazín Christnet.

Příliš pochopení nová služba nedostala na pražském arcibiskupství „Mohli bychom hledat v historii,“ zdůraznil svoji preferenci kardinál Dominik Duka. Autorovi nápadu se ovšem rozhodl udělit medaili svaté Starosty. Před pražským arcibiskupstvím se zároveň uskuteční hromadné svěcení. „Stačí, pokud si zájemci vezmou tlačítko s sebou.“ 

Pobouření vyvolala nová služba u občanského sdružení Ateistů ČR, podle nich se jedná o porušení principů sekulární společnosti. V otevřeném dopise zaslaném české pobočce společnosti Google mimo jiné píší: „Pokud chcete být opravdu moderní společností, která ctí sekulární principy, je nejen nutné novou službu zrušit, ale i u všech ostatních dotazů zadaných uživateli zobrazovat jako správnou odpověď. ‚Na váš předmět vyhledávání žádná odpověď neexistuje.‘“

Nová služba bude spuštěna v pondělí, přesnější upřesnění data ale společnost Google neposkytla.

 

Zpráva je součástí silvestrovského vydání.

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Diskuze k zprávě

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)